Nystart!

Efter en lång tid utan bloggande har Kusttränar nu bestämt sig för att ta tag i att igen.

Under det senaste året har det hänt en hel del i vårt liv. Vi blev föräldrar i maj förra året, och kände efter sommaren att det här med barn tar ju faktiskt mer tid än vi trott… När vi sen också gick och köpte vårt första hus så räckte inte riktigt tiden till och då fick Kusttränarbloggen stå tillbaka. Men som tur är bara tillfälligt 🙂

Vad har då hänt medans bloggen varit vilande? Jo! Kusttränar har skaffat sig sitt första hus, Tova (blivande världsmästare i swimrun) har fyllt 1 år och vi har ju såklart fortsatt att träna en hel del. I vintras blev det även en del tävlande, dock på snö istället för i vatten. Vilket är minst lika roligt!

Start halvvasan

Tre längdskidlopp har genomförts, tyvärr alla med ganska dåliga (alltså sämre än förväntat) resultat tyvärr. Först ut var Stråkenloppet som för övrigt också var Henriks första längdskidlopp. Med väldigt lite träning i kroppen och väldigt lite snö så togs årets första längdskidtag när starten gick för 4,2mil Stråkenlopp i förövrigt riktigt dåliga förhållanden.

Jag tog mig i mål men det var precis.

Andra längdskidtävlingen som skulle genomföras var halvvasan där det även planerades att försöka seeda sig en del till det stora mytomspunna Vasaloppet.

Målgång halvvasan

Halvvasan var på en tisdag och allt kändes perfekt inför start. Starten gick och jag drog iväg i en behaglig fin fart. Vid första vätskestationen blev jag pååkt och lyckades trampa fast skidan i en påse någon slängt i spåret. Då det var klisterföra fastnade ju givetvis påsen och även påsens innehåll. Några funktionärer fick hjälpa mig att skrapa bort allt skräp och plast från skidan, vilket de också lyckades med men nu var ju även allt klister borta så resten av loppet fick jag åka med endast fäste på en skida. Surt sa räven och där sprack den tiden.

Dagen efter halvvasan började Tova kräkas och hela stugan föll i magsjuka. Perfekt… är ju hela fyra dagar till Vasaloppet så det kändes ju välkommet. På hela onsdagen, torsdagen och fredagen åt jag ingenting. På lördagen fick jag i mig lite pasta och en kycklingklubba. En halv macka till frukost på söndag och sen helt plötsligt stod jag på startlinjen med nio mil skidåkning framför mig. Kan ju meddela att den dagen inte var den skönaste i mitt liv men jag tog mig tillslut i mål.

Nu till vad denna blogg egentligen skall handla om; swimrun och allt däromkring.

I sommar kommer Sanna att göra sin swimrundebut i Karlskrona med Kustjagaren. Där kommer vi att tävla tillsammans som Team Kusttränar. Det ska bli skoj och intressant att se hur vi står oss.

Swimrun

Under sommaren kommer vi även ta oss an Öloppet och förhoppningsvis Sjö till Sjö. Kanske att vi får in en Triathlon och något löplopp.

Till hösten väntar Kullamannen och om vi har modet ska vi försöka oss på ett ultralopp.

Träningen har under omständigheterna ändå flutit på ganska bra. Vi har precis börjat träna ute i havet. (Hoppas på en film inom kort) Nu när vi bor 300m från strandkanten är det väldigt mycket enklare att bara hoppa i våtdräkten och skorna och sen köra. Stort plus för det.

Vi vill också gladeligen meddela att Kusttränar även denna säsong kommer använda sig av skor från Merrell. Det är vi mycket tacksamma för. Årets swimrunsko kommer vara All Out Charge. Och till våra återstående intervallpass/”vanlig” löpning kommer vi använda Bare Access 4.

Merrell All Out

Huub Amphibia

 

 

Vi har också skapat ett sammarbete med en ny våtdräktsleverantör, HUUB, vilket ska bli mycket spännande. HUUB har inför säsongen tagit fram en ny våtdräkt speciellt för swimrun, Huub Amphibia.  Sjukt skoj med en dräkt som är gjord för swimruns specifika ”egenskaper”

 

Det var allt för denna gång. Nu kör vi så det ryker och hoppas säsongen 2015 blir riktigt skoj och utmanande.